2015. június 1., hétfő

Bejelentkezés

Üdvözlöm a kedves olvasóimat! Az elkövetkezendő (előreláthaóan) 1 év során közkívánatra szeretném megosztani remélhetőleg csupa pozitív élményemet, amelyet Honoluluban az itteni egyetem kémiai intézete által ajánlott posztdoktori munkám során szerzek meg.

Azt még nem tudom, milyen rendszerességgel fogok írni, de általában inkább a minőségre törekszem a mennyiség helyett, első körben próbálok átlagosan heti egy posztot írni, aztán majd meglátjuk. Az elején nyilván több írnivaló akad majd: valószínűleg szétválasztom az egyes beszámolókat több részre, így a későbbiekben is akad még mesélnivaló, amennyiben éppen semmi új hatás nem ért volna azon a héten. Azért remélem ezekből meglehetősen kevés lesz :)

A témákat illetően máris rengeteg ötletem van, a kérdés csak az, mennyire akarnak itt rabigába fogni (a sztereotípia szerint általában a posztdokok az éhbérért dolgozó rabszolgák, eszerint nem lesz sok) és lesz rá időm megvalósítani. Mert azt sem szeretném, hogy a kisregények írása miatt ne jusson idő újabb élményekkel gazdagodni :) Azért pár témát feldobnék étvágygerjesztő gyanánt, és majd meglátjuk mi valósul meg ebből:
  1. Fontosnak tartom leírni, hogyan is történik egy ilyen ösztöndíj elnyerése, és mik az előzetes teendők (pl. amiket már most másként csinálnék), illetve buktatók, ha esetleg valaki nyomdokomba szeretne lépni.
  2. Az utazás és érkezésem részleteit mindenképpen, valószínűleg erről szólna majd az első igazi poszt. 
  3. A kezdeti nehézségek taglalását: már kaptam ízelítőt az itteni bürokráciából és nem ringatom magam álomvilágba azzal kapcsolatban, hogy később ez jobb lesz. 
  4. Az első benyomások a városról, fotódokumentációval feldobva.
  5. Rövidebb beszámolók a hétköznapokról: a munkával, itteni léttel kapcsolatban
  6. A későbbiekben, ha már nyugodtabbak a körülmények, akkor a környéken tett utazásaimról, lehetőleg minél több fotóval nyomatékosítva a leírtakat.

Feltételezem, a három legutóbbi számít majd a legnagyobb érdeklődésre, így ha valaki csak arra kíváncsi, annak szíves türelmét és megértését köszönjük :)

Mindenkinek kellemes olvasással töltött perceket kívánok! Ha valakinek közléskényszere támad, a kommentmező szívesen várja gondolatait, a felmerülő kérdésekre – amennyiben tudok – pedig igyekszem mihamarabb válaszolni.

Üdv,

Sasa

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése